Kako pomoći izlječenju raka prehranom i životnim stilom

Živi zdravo i u skladu s prirodom.
Kako već svi dobro znamo, kemoterapija podrazumijeva uništavanje stanica raka, ali i uništavanje zdravih stanica u koštanoj srži, krvi te probavnom sustavu. Ona također preopterećuje jetru i šteti bubrezima te cjelokupnom organizmu.

Kada u organizmu ima previše toksina unesenih kemoterapijom i drugim lijekovima, naš imunitet je oslabljen, nutrijenti u tijelu su iscrpljeni, a jetra preopterećena što dovodi do podložnosti raznim vrstama infekcija i drugih komplikacija. Zato je potrebno čistiti organizam od toksina za vrijeme i poslije standardnih terapija - tu odlično pomaže Graviola sa svojim svojstvom podizanja imuniteta te čiščćenja tijela od toksina.


Pravilna prehrana koja daje sve potrebne nutrijente, žive enzime i koja balansira pH vrijednost u krvi te fizička aktivnost i puno svježeg zraka štite nas od bolesti te pomažu spriječiti pothranjenost u svim formama te bolesti kao što su pretilost, dijabetes, bolesti srca, moždani udar i rak. Idemo redom.


Lužnato-kisela uravnoteženost organizma

graviola za zdravlje: ph balans
Zdravlje i bolest ljudskog organizma ovise o biološko-fiziološko-kemijskim ravnotežama koje imaju ulogu važnoga regulacijskog mehanizma u svim tjelesnim funkcijama. Kad se poremete te funkcije, one su mjerljive kao promjena koja nam može dati "signal" da smo ušli u stanje bolesti, što se može primijetiti pomakom prema kiselosti. Uspjeh bilo koje terapije mnogo je veći ako se tijelu pomogne da se oslobodi kiselina, što uključuje promjenu životnih navika i uzimanje namirnica koje nam daju potrebnu lužnatost organizma. Još je 1931. Dr. Otto Warburg dobio Nobelovu nagradu za znanstveni dokaz koji potvrđuje da rak ne može preživjeti u lužnatom, kisikom bogatom okruženju, dok buja u kiselom okruženju s manjkom kisika.

pH vrijednost

Ravnoteža kiseline i lužine u tijelu iznimno je važna za naše zdravlje. Nema organa niti pojedinačne stanice našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti. Međutim, u našem organizmu postoji samoregulacija koja nastoji održavati stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4. Ipak načinom života i lošom prehranom možemo povećati kiselost i u tom slučaju previše se kiseline nakuplja na nekim mjestima što se očituje bolnim naslagama na vezivnom tkivu koje se sastoje od nakupljenih soli. To su već znaci kroničnog oštećenja i uzrok mnogih zdravstvenih tegoba. Prema istraživanjima, velika lužnatost u krvi sprečava nastajanje i razvijanje postojećeg raka. Istraživanja govore kako se rak ne može razvijati u lužnatoj okolini, nego u kiseloj, tako bi pH krvi trebao biti što viši. Inače, 7,0 pH je oznaka za neutralno, a naše je tijelo blago lužnato - 7,4 pH. Omjer za zdrave ljude, kako bi se izbjeglo bolesno stanje, trebao bi biti 75% "lužnate hrane" i 25% "kisele" tijekom dana. Zato je vrlo bitno da se upoznamo s namirnicama i da promjenom prehrane pomognemo našem tijelu da uspostavi kiselo-lužnatu ravnotežu.


Tijekom standardnih medicinskih procedura brojni stručnjaci preporučuju "izgladnjivati" stanice raka i narušiti im pogodne uvjete za rast i razvoj jedenostavnom promjenom vlastitih životnih navika i stila.


Prehranom i životnim stilom do zdravlja

Svjesno dišite u šumi...Šećer hrani stanice raka i kiseli organizam. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu stanicama raka. Zamijene za šećer su također štetne. Bolje su prirodne zamijene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama ili Stevie.

Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuje se morska sol - cvijet soli.

Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u probavnom traktu. Sluz hrani stanice raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa sojinim mlijekom bez šećera, stanice raka će „gladovati'

Meso i mesna dijeta su kiseli te je bolje jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu. Stanice raka bujaju u kiselom okruženju. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su vrlo štetni, a pogotovo za oboljele od raka. Proteini iz mesa se teško probavljaju i troše puno enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina i remeti pH balans organizma. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima koji mogu napadati proteinske zidove stanica raka i omogućiti njihovo uništavanje.

Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i zelenih sokova, žitarica, klica, orašastih plodova i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući grah.

KOJU HRANU JESTI, A KOJU IZBJEGAVATI
HRANA KOJA POTIČE LUŽNATOST
HRANA KOJA POTIČE KISELOST
Svo svježe voće
ALKOHOL!!!
Sve svježe zelene salate
Ječam
Sve klice
Crni ili bijeli papar
Svo povrće (sirovo ili kuhano)
Kruh
Bademove ili suncokretove sjemenke
(namočene u vodi preko noći)
Kolači
Jabučni ocat
Konzervirano voće ili povrće
(ili iz mikrovalne)
Kukuruz na klipu
Gazirana pića
Datulje
Sve žitne pahuljice
Suho voće (bez sumpora)
Čokolada
Svježe bobičasto voće
Kava ili kofein
Svježe osušeno začinsko bilje
Mliječni proizvodi
Sokovi od svježeg sirovog voća
Jaja
Sokovi od svježeg sirovog povrća
Hrana kuhana sa uljem
Češnjak
Žitarice (osim quinoa i proso)
Sirutka od kozjeg mlijeka
Meso, riba, perad, školjke
Zelena hrana (alge, spirulina, chlorella)
Nikotin
Biljni čajevi (bez kofeina)
Zobena kaša
Med
Tjestenine
Limun
Kokice
Bob
Konzervansi
Organski javorov sirup
Prerađena hrana + sol (uključujući
morsku, keltsku i himalajsku)
Lubenice i dinje
Kupovni sokovi
Proso
Soja, tofu, tempeh
Sirova prešana ulja od: avokada, kokosa,
lana, grožđa, maslina, bojadistarskog
bodlja, šafrana i suncokreta
Bijeli i prerađeni šećer
Krumpiri
Umjetni zaslađivači
Quinoa
Čajevi sa kofeinom
Grožđice
Ocat (osim jabučnog)
Kiseli kupus (bez soli)
Sve vrste žitarica
Morsko povrće (dobro isprano)

Juhe od povrća


Brokula, šparoge, cikla, kupus, mrkva, cvjetača, pšenićna trava, ječmena trava, repa, klice žitarica ili grahorica te puno češnjaka i luka namirnice su koje imaju dokazano antikancerogeno djelovanje te ih svakako uvrstite u svoju prehranu. Najbolje je je to što sve te namirnice možete jesti sirove ili u obliku prijesnog soka ili smoothie-ja.


Enzimi 
(živi enzimi iz voća i povrća) se lako apsorbiraju i dospijevaju na stanični nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih stanica. Da biste omogućili živim enzimima stvaranje zdravih stanica, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća koje sami pripremite u sokovniku. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan i dooobro ga prožvačite prije gutanja. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40˚C stoga treba jesti više sirove hrane nego kuhane.

Kofein je potrebno izbjegavati (znači čaj i kava - ne). Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti izvorsku ili filtriranu vodu kako bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala iz vodovodne vode.

Ne budi majmun :)Cigarete također štete organizmu zakiseljujuću ga, uz mnoge ostale boljke.

Alkohol zakiseljuje organizam i opterećuje jetru te onemogućuje detoksifikaciju organizma.

Kisik pomaže u borbi protiv raka jer se stanice raka u sredini sa puno kisika ne razvijaju. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do stanica. Stoga odaberite šetnje ili jogging šumom, te uzmite vremena za duboko i svjesno disanje. Za više o disanju pogledajte ovdje. Još je 1931. Dr. Otto Warburg dobio Nobelovu nagradu za znanstveni dokaz koji potvrđuje da rak ne može preživjeti u lužnatom, kisikom bogatom okruženju, dok buja u kiselom okruženju s manjkom kisika.

Yoga je također odličan izbor za tjelovježbu jer potiče cirkulaciju tjelesnih tekućina, obogaćuje krv kisikom te smiruje um i potiče vedrinu duha. Za vježbe yoge pogledajte ovdje.

Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan životni stav pomaže u savladavanju raka. Uvijek birajte život i ljubav, jer tamo gdje je ljubav nema straha. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Zato, otpustite duge vaše. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite se opustiti i uživati u malim stvarima u životu.


Ovi savjeti su pomogli mnogima, zato poboljšajte i vi svoje životne navike :)

Reference

Mirjana Tonković, dipl. ing. Biotehnologije
- World Health Organisation - Fact sheet N°394 - September 2014
- CancerTutor.com
- organichealth.co