Kada u organizmu ima previše toksina unesenih kemoterapijom i drugim lijekovima, naš imunitet je oslabljen, nutrijenti u tijelu su iscrpljeni, a jetra preopterećena što dovodi do podložnosti raznim vrstama infekcija i drugih komplikacija. Zato je potrebno čistiti organizam od toksina za vrijeme i poslije standardnih terapija - tu odlično pomaže Graviola sa svojim svojstvom podizanja imuniteta te čiščćenja tijela od toksina.
Pravilna prehrana koja daje sve potrebne nutrijente, žive enzime i koja balansira pH vrijednost u krvi te fizička aktivnost i puno svježeg zraka štite nas od bolesti te pomažu spriječiti pothranjenost u svim formama te bolesti kao što su pretilost, dijabetes, bolesti srca, moždani udar i rak. Idemo redom.
Lužnato-kisela uravnoteženost organizma
Zdravlje i bolest ljudskog organizma ovise o biološko-fiziološko-kemijskim ravnotežama koje imaju ulogu važnoga regulacijskog mehanizma u svim tjelesnim funkcijama. Kad se poremete te funkcije, one su mjerljive kao promjena koja nam može dati "signal" da smo ušli u stanje bolesti, što se može primijetiti pomakom prema kiselosti. Uspjeh bilo koje terapije mnogo je veći ako se tijelu pomogne da se oslobodi kiselina, što uključuje promjenu životnih navika i uzimanje namirnica koje nam daju potrebnu lužnatost organizma. Još je 1931. Dr. Otto Warburg dobio Nobelovu nagradu za znanstveni dokaz koji potvrđuje da rak ne može preživjeti u lužnatom, kisikom bogatom okruženju, dok buja u kiselom okruženju s manjkom kisika.pH vrijednost
Ravnoteža kiseline i lužine u tijelu iznimno je važna za naše zdravlje. Nema organa niti pojedinačne stanice našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti. Međutim, u našem organizmu postoji samoregulacija koja nastoji održavati stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4. Ipak načinom života i lošom prehranom možemo povećati kiselost i u tom slučaju previše se kiseline nakuplja na nekim mjestima što se očituje bolnim naslagama na vezivnom tkivu koje se sastoje od nakupljenih soli. To su već znaci kroničnog oštećenja i uzrok mnogih zdravstvenih tegoba. Prema istraživanjima, velika lužnatost u krvi sprečava nastajanje i razvijanje postojećeg raka. Istraživanja govore kako se rak ne može razvijati u lužnatoj okolini, nego u kiseloj, tako bi pH krvi trebao biti što viši. Inače, 7,0 pH je oznaka za neutralno, a naše je tijelo blago lužnato - 7,4 pH. Omjer za zdrave ljude, kako bi se izbjeglo bolesno stanje, trebao bi biti 75% "lužnate hrane" i 25% "kisele" tijekom dana. Zato je vrlo bitno da se upoznamo s namirnicama i da promjenom prehrane pomognemo našem tijelu da uspostavi kiselo-lužnatu ravnotežu.Tijekom standardnih medicinskih procedura brojni stručnjaci preporučuju "izgladnjivati" stanice raka i narušiti im pogodne uvjete za rast i razvoj jedenostavnom promjenom vlastitih životnih navika i stila.
Prehranom i životnim stilom do zdravlja

Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuje se morska sol - cvijet soli.
Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u probavnom traktu. Sluz hrani stanice raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa sojinim mlijekom bez šećera, stanice raka će „gladovati'
Meso i mesna dijeta su kiseli te je bolje jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu. Stanice raka bujaju u kiselom okruženju. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su vrlo štetni, a pogotovo za oboljele od raka. Proteini iz mesa se teško probavljaju i troše puno enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina i remeti pH balans organizma. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima koji mogu napadati proteinske zidove stanica raka i omogućiti njihovo uništavanje.
Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i zelenih sokova, žitarica, klica, orašastih plodova i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući grah.
KOJU
HRANU JESTI, A KOJU IZBJEGAVATI
|
|
HRANA
KOJA POTIČE LUŽNATOST
|
HRANA
KOJA POTIČE KISELOST
|
Svo svježe voće
|
ALKOHOL!!!
|
Sve svježe zelene salate
|
Ječam
|
Sve klice
|
Crni ili bijeli papar
|
Svo povrće (sirovo ili
kuhano)
|
Kruh
|
Bademove ili
suncokretove sjemenke
(namočene u vodi preko noći) |
Kolači
|
Jabučni ocat
|
Konzervirano voće ili
povrće
(ili iz mikrovalne) |
Kukuruz na klipu
|
Gazirana pića
|
Datulje
|
Sve žitne pahuljice
|
Suho voće (bez sumpora)
|
Čokolada
|
Svježe bobičasto voće
|
Kava ili kofein
|
Svježe osušeno začinsko
bilje
|
Mliječni proizvodi
|
Sokovi od svježeg
sirovog voća
|
Jaja
|
Sokovi od svježeg
sirovog povrća
|
Hrana kuhana sa uljem
|
Češnjak
|
Žitarice (osim quinoa i
proso)
|
Sirutka od kozjeg
mlijeka
|
Meso, riba, perad,
školjke
|
Zelena hrana (alge,
spirulina, chlorella)
|
Nikotin
|
Biljni čajevi (bez
kofeina)
|
Zobena kaša
|
Med
|
Tjestenine
|
Limun
|
Kokice
|
Bob
|
Konzervansi
|
Organski javorov sirup
|
Prerađena hrana + sol
(uključujući
morsku, keltsku i himalajsku) |
Lubenice i dinje
|
Kupovni sokovi
|
Proso
|
Soja, tofu, tempeh
|
Sirova prešana ulja od:
avokada, kokosa,
lana, grožđa, maslina, bojadistarskog bodlja, šafrana i suncokreta |
Bijeli i prerađeni šećer
|
Krumpiri
|
Umjetni zaslađivači
|
Quinoa
|
Čajevi sa kofeinom
|
Grožđice
|
Ocat (osim jabučnog)
|
Kiseli kupus (bez soli)
|
Sve vrste žitarica
|
Morsko povrće (dobro
isprano)
|
|
Juhe od povrća
|
Brokula, šparoge, cikla, kupus, mrkva, cvjetača, pšenićna trava, ječmena trava, repa, klice žitarica ili grahorica te puno češnjaka i luka namirnice su koje imaju dokazano antikancerogeno djelovanje te ih svakako uvrstite u svoju prehranu. Najbolje je je to što sve te namirnice možete jesti sirove ili u obliku prijesnog soka ili smoothie-ja.
Enzimi (živi enzimi iz voća i povrća) se lako apsorbiraju i dospijevaju na stanični nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih stanica. Da biste omogućili živim enzimima stvaranje zdravih stanica, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća koje sami pripremite u sokovniku. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan i dooobro ga prožvačite prije gutanja. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40˚C stoga treba jesti više sirove hrane nego kuhane.
Kofein je potrebno izbjegavati (znači čaj i kava - ne). Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti izvorsku ili filtriranu vodu kako bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala iz vodovodne vode.

Alkohol zakiseljuje organizam i opterećuje jetru te onemogućuje detoksifikaciju organizma.
Kisik pomaže u borbi protiv raka jer se stanice raka u sredini sa puno kisika ne razvijaju. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do stanica. Stoga odaberite šetnje ili jogging šumom, te uzmite vremena za duboko i svjesno disanje. Za više o disanju pogledajte ovdje. Još je 1931. Dr. Otto Warburg dobio Nobelovu nagradu za znanstveni dokaz koji potvrđuje da rak ne može preživjeti u lužnatom, kisikom bogatom okruženju, dok buja u kiselom okruženju s manjkom kisika.
Yoga je također odličan izbor za tjelovježbu jer potiče cirkulaciju tjelesnih tekućina, obogaćuje krv kisikom te smiruje um i potiče vedrinu duha. Za vježbe yoge pogledajte ovdje.
Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan životni stav pomaže u savladavanju raka. Uvijek birajte život i ljubav, jer tamo gdje je ljubav nema straha. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Zato, otpustite duge vaše. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite se opustiti i uživati u malim stvarima u životu.
Ovi savjeti su pomogli mnogima, zato poboljšajte i vi svoje životne navike :)
Reference
- Mirjana Tonković, dipl. ing. Biotehnologije- World Health Organisation - Fact sheet N°394 - September 2014
- CancerTutor.com
- organichealth.co