Vrste Graviole i uzimanje


Postoji oko 14 vrsta Graviole na tržištu zbog različitih vrsta stabla Graviole koja se uzgajaju ili nalaze u prirodi. One se razlikuju kvalitetom, načinom obrade lišća ili plodova i količinom bioaktivnih sastojaka u samom prahu. Zato proizvođači navode različite preporučene dnevne količine. Najkvalitetnija Graviola dolazi iz tropskog pojasa Južne amerike jer joj je to prirodno stanište. Preporučljivo je svakako koristiti Graviolu premium kvalitete koja se uzima u maksimalnoj dnevnoj dozi do 5g dnevno.


Najviša kvaliteta

Najkvalitetnija Graviola na tržištu je ona koja dolazi iz Neotropskog pojasa Južne Amerike i ona se naziva Graviola Premium - najkvalitetnija dolazi iz Perua. Graviola se mora pomalo sušiti na niskoj temperaturi kako bi se sačuvali svi njeni bioaktivni sastojci, a posebno annona acetogenini koji pridonose podizanju obrambenih snaga organizma te Vitamin C kojim je prirodno bogata.

Znanstveni radovi stručnjaka sa Purdue Univerziteta iz Indiane, odjela Medicinske kemije te Molekularne farmakologije, pokazuju da bioaktivni sastojci annona acetogenini pokazuju znatnu citotoksičnost protiv velikog broja tipova karcinoma u ljudi.

Vrste pripravaka

Graviolu u Hrvatskoj u ljekarnama i trgovinama zdrave hrane možete kupiti samo u obliku Soka od ploda. To je koncentrat pulpe od ploda Graviole koji se mora razrijediti s vodom te je prigodan za preventivu, no nikako nije efikasan poput čistog praha lišća, kao što neki neupućeni izvori tvrde. Ukoliko je osoba oboljela i treba jak poticaj imunitetu, najpovoljnije je uzimati prah listova Graviole, ili tablete (komprimirani prah) koje su odlične za osobe koje ne podnose okus Graviole.

Kapsule Graviole nisu se pokazale kao dobro riješenje zbog dodanih kemijskih spojeva koji se dodaju u samom procesu kapsuliranja te oduzimaju od same količine aktivnih sastojaka u jednoj kapsuli i smanjuju njenu apsorpciju.

Tablete i prah trenutno se moraju naručiti iz drugih zemalja Europske unije te se mogu dostaviti poštom na kućnu adresu.



Simptomi čišćenja

Graviola, ukoliko se radi o kvalitetnom proizvodu, skoro uvijek na početku uzimanja kod ljudi uzrokuje neke od simptoma "čišćenja" organizma (Napuhnutost, dijareja, mučnina, vrtoglavica). To je stoga što Graviola potiče na pojačani rad žuć i jetru te u crijevima otapa naslage teško probavljive hrane. To oslobađa plinove, a pojačano izlučivanje probavnih tekućina ubrzava probavu. Stoga preporučamo postepeno povećanje unosa Graviole počevši s 500mg dnevno kako bi se organizam što lakše naviknuo na promjene u metabolizmu koje Graviola donosi i kako bi izbjegli simptome "čišćenja" organizma. Koristite je s mjerom i uživajte u blagodatima koje donosi ova čudesna biljka!


!VAŽNO!

Graviolu je zbog njenog svojstva čišćenja organizma potrebno početi uzimati postepeno! To znači da kada prvi puta počinjete s terapijom Graviole, postepeno povećavate dozu kako slijedi.
Uz terapiju Graviolom potrebno je piti povećane količine čiste vode zbog lakšeg izbacivanja toksina iz organizma.


Način uzimanja

Prah Graviole najbolje je zamiješati 1 dcl mlake vode jer se na taj način najbolje apsorbira u organizam.
Tablete se uzimaju s čašom vode.

Postepeno povećavanje doze vrši se na sljedeći način dok se no postigne puna doza:
1. dan
           - 1/2 žličice ili 1 tableta navečer
2. dan
           - 1/2 žličice ili 1 tableta poslijepodne
           - 1/2 žličice ili 1 tableta navečer
3. dan
           - 1/2 žličice ili 1 tableta ujutro
           - 1/2 žličice ili 1 tableta poslijepodne
           - 1/2 žličice ili 1 tableta navečer
4. dan
           - 1/2 žličice ili 1 tableta ujutro
           - 1/2 žličice ili 1 tableta poslijepodne
           - 1 žličica ili 2 tablete navečer
5. dan
           - 1/2 žličice ili 1 tableta ujutro
           - 1 žličica ili 2 tablete poslijepodne
           - 1 žličica ili 2 tablete navečer
6. dan (puna doza)
           - 1 žličica ili 2 tablete ujutro
           - 1 žličica ili 2 tablete poslijepodne
           - 1 žličica ili 2 tablete navečer


Korištenje

Graviola u  praha miješa se sa toplom vodom (max 40oC) ili se može umiješati u razne napitke (biljni čaj, sok, jogurt, mlijeko).

Terapijska doza iznosi 3-5 grama dnevno koje je potrebno rasporediti na tri uzimanja dnevno. Znači, 15-20 min. prije jela 1 punija žličica (cca 1g) zamješana u toploj vodi i to prije doručka, ručka i večere (tri žličice dnevno). Za preventivu dovoljno je uzeti samo jednu žličicu dnevno.

Graviola tablete piju se po 2 tablete od 500mg sa čašom vode 15-20 min. prije doručka, prije ručka i prije večere (6 dnevno). Za preventivu, dovoljno je piti 2 tablete dnevno.

Upozorenja

Konzumacija lišća Graviole ne preporuča se trudnicama zbog mogućeg djelovanja acetogenina na visokoaktivne stanice fetusa te sprečavanja unosa ATP-a (stanične enrgije) u njih – mehanizam kojim acetogenini sprečavaju unos energije u stanice raka.

Također se konzumacija Graviole ne preporučuje ljudima koje uzimaju lijekove za snižavanje krvnog tlaka bez nadzora jer Graviola snižava krvni tlak.

Oboljelima od Parkinsonove bolesti također se ne preporuča konzumacija Graviole zbog mogućeg utjecaja na pogoršanje njihova stanja.